دام و طیور هم زیر تیغ مجوز! / قالیشویی اصل تهران / 0123 قالیشویی محدوده نظام آباد ۷۷۹۰۰۸۹۱

علیرضا عزیزاللهی، در گفت گو با الف درباره همه آنچه درحوزه دام و طیور می گذرد می گوید: در حوزه دامداری و دامپروری فعالیت های مختلف و گسترده ای وجود دارد که ورود به هر کدام از این بخش ها نیازمند دریافت مجوز از بخش های مختلف از دستگاه ها و نهادهای ذیربط است.بخشی از این مجوزها توسط معاونت دام وزارت کشاورزی و قسمت دیگر نیز توسط دامپزشکی صادر می شود.نکته اساسی این است که وزارت بهداشت برای صدور برخی از مجوزها محدودیت هایی اعمال می کند. به عنوان مثال،برای صدور مجوز در حوزه مرغ گوشتی و مادر محدودیت های عجیبی وجود دارد. یعنی شرایط به این ترتیب نیست که هر کس با سرمایه و علاقه وبه عنوان متقاضی، بتواند به راحتی مجوز بگیرد.

این فعال حوگزه دام و طیور در ادامه بیان کرد: استدلال نهادها و دستگاه هایی که برای صدور مجوز مخالفت می کنند این است که چون واحدهای مرغداری زیادی در کشور فعال است، بنابراین صدور مجوز برای تاسیس واحد جدید نیازی نیست! یعنی امنیت واحدهای فعال موجود با این روند به خطر می افتد! در حالی که در هیچ کجای دنیا این گونه نیست، باید هرکس که مراجعه می کند و شرایط ایجاد یک مرغداری یا دامداری را دارد بتواند مجوز بگیرد. در همه جای دنیا به راحتی برای این بخش ها مجوز صادر می شود و با ایجاد فضای رقابتی سبب می شود تا فرد متقاضی جایگاه خود را در این صنف پیدا کند.

عزیزاللهی همچنین متذکر شد: در حال حاضر، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که در مجلس برای تمرکز صدور مجوزها صادر شده، می تواند بسیاری از این موانع را برطرف و سبب تشویق افرادی که برای ورود به بخش دامپروری و یا مرغداری علاقه مندند شود و رقابتی سالم نیز تعریف شود.من شخصا مدتهاست شاهد محدودیت های زیادی برای صدور پروانه فعالیت در بخش دامداری و مرغداری هستم و عملا این بخش با مشکلات بسیاری مواجه است.

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران ایران عنوان کرد: به طور کلی، در بخش دامداری، صدور برخی از مجوزها به دامپزشکی مرتبط است اما بین امور دام و این بخش اختلاف نظر وجود دارد، از این جهت که وقتی پروانه بهره برداری توسط معاونت امور دام صادر می شود، اقدام مشابهی تحت عنوان پروانه بهداشتی هم توسط دامپزشکی تعریف و صادر می شود در حالی که این دو مجوز می تواند در هم ادغام و به صورت یک مجوز واحد صادر شود که هم دربرگیرنده ماموریت و مسئولیت دامپزشکی و هم معاونت امور دام باشد.

وی افزود: این که یک دستگاه مجوز تاسیس صادر و دستگاه دیگری مجوز بهداشت، این مساله سبب طولانی شدن مسیرمی شود، در حالی که با ادغام این دو بخش تسهیل گری قابل توجهی در صدور مجوزها در این مسیر اتفاق می افتد.از سوی دیگر در این شرایط مجوزی که صادر می شود، بسیار جامع و کامل است و همه چیز را در بردارد و فرد متقاضی می تواند همه فعالیت هایش را با همان یک مجوز انجام دهد.

این فعال بخش دام و طور در ادامه اظهار کرد: درگاه ملی مجوز کسب و کار اتفاق خوبی بود که برای برای فعالان در همه بخش ها مفید است. وقتی کسی برای راه اندازی فعالیتی تمایل دارد می تواند با مراجعه به این سامانه یا درگاه به راحتی بدون دوندگی های بیهوده و موازی کار مجوز مورد نظر را دریافت کند.چرا که کسانی که برای ورود به فعالیت دامپروری و مرغداری اشتیاق دارند برای گرفتن انواع پروانه از بهداشت تا بهره برداری دچار مشکلات متعددی می شوند. در حالی که وقت، انرژی و سرمایه شان را در این مسیر هزینه کرده اند و این سنگ اندازی ها سبب دلسردی این افراد می شود.

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران ایران افزود: بحث امضای طلایی که مطرح می شود به طور کلی در بخش دامداری شاید زیاد موثر نباشد، نکته اصلی که باید به ان توجه کرد این است که روند دریافت مجوز باید به گونه ای تسهیل شود که برای سرمایه گذاران این بخش آزادی عمل به همراه داشته باشد.اگر محدودیت ها رفع و فضای رقابتی ایجاد شود، قطعا کسانی که فکر و عمل بهتری دارند، حضور قابل توجه و مفید تری در این عرصه خواهد داشت. ما در حوزه دام به منابع پایه وابسته هستیم از این جهت این زیبنده نیست که در کشور ما تولید در این بخش با ضریب پایین تر از کشورهای اطراف ما باشد که البته مهمترین دلیل این مساله همین محدودیت های مجوز دهی است.

وی در پایان تاکید کرد: متاسفانه ما در حوزه دام یک نظام سنتی داریم که سال های طولانی به همنی منوال مشغول فعالیت هستند، بیشتر افرادی که در بخش مرغداری و یا دامداری ما فعالیت دارند افراد بی اطلاع از دانش روز در این زمینه هستند در حالی که ما با تسهیل گری برای ورود افراد جوان و بافکر می توانیم این دو بخش را دچار تحولات بنیادین کنیم. به طور کلی شرایطی که برای ورود به فعالیت های دامداری هست مشکلات زیادی را برای فعالان و مشتقان این عرصه فراهم کرده و معتقدم که با این درگاه ملی کسب و کار این مشکلات تا حد زیادی حل می شود.




0123 قالیشویی محدوده نظام آباد ۷۷۹۰۰۸۹۱




چاپ